Siirry sisältöön

Keltanokan ensimmäinen vuosi Medialuotsilla

Hei!

Olen Jenna, työskentelen Google-mainonnan parissa tuotannossa ja kerron vuodestani Medialuotsilla. Ensimmäinen vuoteni unelmieni alalla on saavutettu. Tarkalleen tämä päivä oli 9.12.2020, muille ihan tavallinen keskiviikko, mutta itselleni kauan odotettu virstanpylväs.

Olin jo pidemmän aikaa haaveillut urasta markkinoinnin parissa, mutta itseluottamus ja toisen alan töiden turva estivät minua hyppäämästä unelmieni perään. Kuitenkin vuonna 2019 päätin alkaa toteuttaa itseäni ja irtisanouduin silloisesta työstäni arvostetussa vakuutusyhtiössä. Muutaman viikon etsinnän jälkeen törmäsin Medialuotsin ilmoituksen vapaasta tuotannon harjoittelijan paikasta. Innostuin ilmoituksesta niin paljon, että kuvasin rekrytointivideoni siltä seisomalta. Lumessa tarpominen ja videon editointi kannatti, sillä jo samana päivänä sain sähköpostiini kutsun haastatteluun tulevalta tiiminvetäjältäni, ihanalta Tiia-Marialta.

Medialuotsille kokemattomuuteni ei ollut ongelma, mutta koulutukseni markkinoinnin parissa on osoittautunut selkeäksi hyödyksi työssäni. Opettamiseni Googlen saloihin alkoi saman tien ja koin heti olevani oikeassa paikassa. Aluksi sekavalta ja monimutkaiselta vaikuttavat ohjelmat alkoivat selkeytyä, ja vastuu itsenäiseen työskentelyyn kasvoi nopeasti. Google Search -tiimiimme tuli pian lisäkseni pari muuta uutta työntekijää, joten kokonaisuutena tiimimme on suhteellisen uusi. Hitsauduimme kuitenkin nopeasti yhteen, ja olenkin erittäin onnellinen nykyisestä tiimistäni ja siitä, että voin kutsua heitä ystävikseni.

Myös Medialuotsin muut kollegat, kuten myyjät tulivat nopeasti tutuiksi, työn merkeissä tai tauolla PlayStationin ääressä. Meillä on hyviä tyyppejä koko firma täynnä, sillä vaikka olemme kolmessa toimipisteessä, on muiden konttoreiden ihmisten kanssa helppo jutella ja tutustua.

Ensimmäistä vuottani varjostaa kuitenkin COVID-19. Nopeasti pahentuneen tilanteen vuoksi konttorimme siirtyi etätöihin pikaisesti maaliskuussa. Johdon reagoinnin ansiosta, aiemmin lähes mahdottomaksi koettu etätyö saatiin järjestymään lopulta hyvin nopeasti. Uuteen arkeen totutellessa, opittu tietotaito joutui todellisen haasteen eteen. Etänä työskennellessä tulee haastettua itseään enemmän, vaikka apu onkin helposti saatavilla. Kehityksennälkäisenä ihmisenä olen nauttinut oivaltamisen hetkistä ja kampanjoiden loputtomasta parantelusta. On ollut myös hienoa huomata, miten omat taidot riittävät myös toisten auttamiseen.

Covid-19 toi todellakin haasteensa vuoteeni. Tästä huolimatta työt ovat tulleet tehdyiksi ja olen kehittynyt ensimmäisen vuoteni aikana harppauksia. Kuitenkin nälkä kasvaa syödessä ja oppimisen halu on vain kasvanut kehityksen myötä. Jatkuvasti muuttuvalla alalla toimiessa, on koulutusten ja webinaarien tarjonta ollut erittäin hyödyllistä ja mukavaa vaihtelua päivittäisten töiden lomassa. Jatkuva oppiminen pitää mielen nuorena, kun aina löytyy uusia, mielenkiintoisia keinoja parantaa itseään.

Vaikka teen tällä hetkellä suurimman osan töistäni kotona, on välillä mukava mennä toimistolle ja samalla sosialisoitua. Tiimillämme on kuitenkin tapana pitää palavereja pari kertaa viikossa, myös etänä. Kyseinen tapa on ollut mielen hyvinvoinnin kannalta tärkeässä roolissa. On ihana kuulla tiimiläisten viikonlopuista työn lomassa. Se tuo yksin puurtamiseen kaivattua kevennystä, mitä normaali toimistoarki toisi luonnostaan. Kuitenkin toimistolla pyöriessä näkee myös muita kuin oman tiimin jäseniä, ja saa aina muistutuksen miten kivojen tyyppien kanssa sitä saakaan tehdä hommia ja kehittyä. Ilman näin mahtavaa työporukkaa, olisi vuosi varmasti ollut nykyistä raskaampi. Tahdonkin kiittää siitä, miten hyvin uudet ihmiset otetaan meillä porukkaan mukaan.

Vuoteni tiivistettyä:

  • Paljon uuden oppimista
  • Nauramista
  • Pari mokaa
  • Uusia ystäviä
  • Vahvistus sen oman jutun löytymisestä

Terkuin
Jenna tuotannosta