Siirry sisältöön

Kuinka toteutan kieliversiot Shopify-verkkokauppaani?

Shopify-verkkokauppa usealla kielellä 

Yli 70% eurooppalaisista verkko-ostajista etsii ja tekee ostoksia maarajojen yli. Hyvin yleinen kysymys kansainvälisiltä tai sitä tavoittelevilta verkkokauppiailta on kuinka toteuttaa kieliversiot Shopify-verkkokauppaan? 

Käännä verkkokauppasi useammalle kielelle!

Kansainvälinen verkkokauppa voi vaikuttaa vain kielivaihtoehdon lisäämiseltä. Suomessa verkkokauppiaat, jotka haluavat tarjota toisen kotimaisen kielen asiakkailleen yhdessä kaupassa täysin samoilla toiminnoilla ja asetuksilla, hyötyvät tällaisesta kieliversioinnista. Kieliversiot yhden kaupan sisällä sopivat hyvin myös niille, jotka haluavat päästä nopeasti liikkeelle kansainvälisessä kaupassa ja aloitteleville verkkokauppiaille. 

…mutta olen verkkokauppias, en kääntäjä?

Shopify:n GraphQL API -käännöslaajennuksella voit lisätä uusia kieliä yhden kaupan sisälle aina viiteen kieliversioon asti, esimerkiksi: yritys.com/fi, yritys.com/en, yritys.com/se, jne. Automaattiset käännökset on aina syytä tarkistaa huolellisesti ennen julkaisua. 

Yhden tai useamman lisäkielen ylläpitäminen voi olla melko työläs tehtävä jatkuvasti päivitettävässä verkkokaupassa. Jos esimerkiksi tuotetietoa on paljon, tuotteet vaihtuvat usein, tai blogi on keskeinen osa kauppaa, varaudu käännöstöihin. Kaikki kaupan sisältö on hyvä kääntää, koska sekakieliset verkkokaupat eivät herätä luottamusta asiakkaissasi. SEO:n eli hakukoneoptimoinninkin näkökulmasta käännetyt sivustot toimivat vähintäänkin puutteellisesti.

Kun olet valmis kilpailuun paikallisten verkkokauppojen kanssa

Suosituksemme isommalle verkkokaupalle ja kansainvälisestä kaupasta jo kokemusta omaavalle on erilliset kaupat eri kielille: ne näkyvät parhaiten asiakkaillesi ja hakukoneiden tuloksissa. Eri markkina-alueilla on paljon muutakin pohdittavaa kuin kieli: esimerkiksi markkinointi, muut myyntikanavat, varastot, logistiikka, tuotevalikoimat, valuutat, hinnat, ja maksupalvelut tulisivat olla paikallisille asiakkaille suunnattuja. 

Oli valintasi sitten käännetty verkkokauppa tai useamman kaupan räätälöinnit erityisesti omille markkinoilleen, me Medialuotsin verkkokauppa-ammattilaiset voimme konsultoida B2B- ja B2C-verkkokauppojesi toteuttamista ja antaa tarvitsemasi teknisen tuen. Shopify-alustalla verkkokaupan perustaminen on kustannustehokasta. Suosittelemme lähtemään rohkeasti ja ripeästi liikkeelle myös kansainvälisille markkinoille. Kun kauppa käy, on verkkokauppiaan työ todella palkitsevaa ja vaivatonta.

Ota yhteyttä ja kysy lisää Medialuotsin ammattilaisilta, jos voimme olla avuksi Shopify-verkkokauppasi kanssa.