Siirry sisältöön

Verkkokaupan hakukone­optimointi

Verkkokaupan hakukone­optimointi

Verkkokaupan hakukoneoptimointi on yhtä tärkeää kuin verkkosivustojen hakukoneoptimointi. Verkkokauppasivustot ovatkin usein laajempia ja useammin päivitettäviä kuin kotisivut, sillä tuotesivupäivityksiä ja -lisäyksiä tehdään säännöllisesti.

Verkkokaupan hakukoneoptimointi auttaa ostoaikeissa olevia asiakkaita löytämään verkkokauppasi hakukoneiden tulossivuilta. Tuotteitasi ja palveluitasi hyvin kuvaavat hakusanat ja hakukoneoptimoidut kuvat ja videot  johtavat toteutuneisiin kauppoihin, verkkokaupan konversioon, heti tai myöhemmin.

Mitä verkkokaupan hakukoneoptimointi on?

Verkkokaupan hakukoneoptimointi tarkoittaa verkkokauppaan tehtäviä muutoksia, joilla vaikutetaan positiivisesti kuluttajan käyttökokemukseen ja hakukonenäkyvyyteen. Mahdollisia toimenpiteitä löytyy lukuisia. Tarvittavat toimenpiteet ovat aina sivustokohtaisia – Medialuotsin SEO-ammattilaiset tekevät kokonaisarvion ja parhaan suosituksen toimenpiteistä räätälöitynä yrityksellesi.

Miksi hakukoneoptimoida verkkokauppa?

Hakukoneoptimoitu verkkokauppa palvelee asiakkaitasi: kuluttajat löytävät palvelusi ja tuotteesi hakukoneiden luonnollisista hakutuloksista. Orgaaninen liikenne tarjoaa usein myös parhaan konversioprosentin – hakukoneista haetaan ratkaisuja ongelmiin, jolloin sisältöön sitoudutaan eri tavalla kuin maksettuun mainontaan. Kun verkkokaupalle tehdään tarvittavat tekniset ja sisällölliset muutokset, myös uusien asiakkaiden löytäminen on kustannustehokasta. Kun asiakkaat löytävät verkkokauppasi itse luonnollisista tuloksista, esimerkiksi hakusana- ja display-mainontaan käytetystä maksetun mainonnan kuluista on tällöin mahdollista karsia.

Verkkokaupan hakukoneoptimoinnissa tehdään tekninen optimointi ja sisällön optimointi. Molemmat parantavat asiakasystävällisyyttä eli kaupan käytettävyyttä, navigointia ja yleistä käyttökokemusta asiakkaallesi. 

Kun haluat tehostaa verkkokauppasi myyntiä ja palvella asiakkaitasi parhaimmalla tavalla, kysy meiltä verkkokauppasi hakukoneoptimoinnin palveluista.

Lue blogimme verkkokaupan hakukoneoptimoinnista.

Pyydä tarjous verkkokaupan hakukoneoptimoinnista.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Referenssit

Optimointi
B2B- ja B2C-verkkokaupparatkaisut