Siirry sisältöön

Kokemuksia: digitaalisen markkinoinnin myyjä Anne

Kuka olet ja mitä teet Medialuotsilla?

Anne jutila - medialuotsi oy
Anne jutila digitaalisen markkinoinnin asiantuntijamyyjä medialuotsi oy

Olen Anne Jutila, ja toimin myynnin puolella digitaalisen markkinoinnin asiantuntijamyyjänä. Päivittäisessä työssäni olen yhteydessä yritysasiakkaisiin. Pyrin löytämään heille parhaat ratkaisut digimarkkinoinnin palveluista, jotka tukevat yrityksen omia tavoitteita. Medialuotsilla olen ollut nyt töissä puoli vuotta.

Millainen on aiempi työkokemuksesi?
Olen työskennellyt myynnin parissa yli 40 vuotta, ja digimarkkinoinnin parissa jo useita vuosia.

Millainen on tyypillinen työviikkosi?
Maanantaista perjantaihin 8-16. Päivät alkaa myynnin palaverilla, jossa käydään läpi onnistumisia, koulutusta ja ratkaisuja erilaisiin tilanteisiin. Palaverin jälkeen otan yhteyttä asiakkaisiin puhelimitse. Päivät ovat hyvin vaihtelevia ja se tekeekin tästä työstä mielenkiintoisen. Ruoka- ja kahvitauot toki täytyy muistaa pitää päivän aikana! Yleensä päivät kuluvat todella nopeasti, vaikka joka päivä tehdään periaatteessa samaa työtä. Eri alojen asiakkuudet, jotka ovat erilaisissa tilanteissa ja tarvitsevat erilaisia ratkaisuja markkinointiinsa, tuovat vaihtelevuutta päivään. Ylitöitä meillä ei tehdä, ja nykyisessä tlanteessa olen tehnyt hybridimallilla myös etätöitä kotoa. Palkkaus on normaali pohjapalkka, johon tulee lisäksi provisiot heti ensimmäisestä myynnistä.

Kuinka teknisesti pätevä täytyy olla työssäsi?
Voit olla tekninen myyjä tai kontaktimyyjä, tärkeintä on olla oma itsensä. Meillä koulutetaan myyjät, joten aikaisempaa kokemusta digituotteiden alalta ei tarvitse olla, kunhan on oikea asenne asiakaspalveluun. Kokeneet myyjät ja tuotanto kyllä myös opastavat asioissa ja heiltä voikin aina kysyä neuvoa. Tekemällä oppii ja tämä työ opettaa ja kehittää joka päivä. Käytän päivittäin Googlen tuotteita ja Facebookia työssäni.

Mikä sai hakemaan työpaikkaa Medialuotsilta?
Halusin palvella paremmin pk-yrityksiä, sillä tänä päivänä ei enää vanhat keinot asiakashankinnassa riitä. Digitaalista näkyvyyttä täytyy luoda useissa kanavissa, ja yritykset tarvitsevat erilaisia ja jatkuvasti uudistuvia digimarkkinoinnin palveluja. Yritykset eivät välttämättä itse ehdi suunnitella tai toteuttaa niitä. Täällä pystyn räätälöimään parhaat ratkaisut asiakkaan tavoitteiden mukaan. Taatun pohjapalkan ja provisioiden lisäksi meillä on muut työsuhde-edut, ja myynnissä vaihtuvat palkinnot tuloksien mukaan.

Kuvaile vielä yhdellä lauseella, millainen on Medialuotsi työpaikkana?
Mahtava ja rento työporukka, hyvät edut myyjillä – täällä viihdyn eläkkeelle saakka! 😊